Sigla SundayWorship

SundayWorship este un program de proiecţie a versetelor biblice şi a cântecelor în timpul serviciilor bisericii, dezvoltat de Gary Sims şi prietenul său Matthew Steed. Ştiu că există destule programe de acest fel, unele chiar şi gratuite, dar de cele mai multe ori, am văzut că în bisericile noastre se recurge de cele mai multe ori la diverse improvizaţii cu PowerPoint. Poate că asta se întâmplă din cauză că programele disponibile deja, cad în două categorii: ori sunt mult prea scumpe, sau mai scumpe decât este dispus să plătească un lider de tineret sau comitetul bisericii, ori este gratuit dar încearcă să realizeze atât de mult încât e plin de facilităţi şi meniuri care te sperie.

SundayWorship face parte dintr-o categorie de mijloc: este foarte uşor de utilizat, are facilităţi de bază, şi preţul este, părerea mea, foarte convenabil. Mai jos sunt câteva din facilităţile programului:

  • Posibilitatea adăugării unui număr foarte mare de cântece în baza de date
  • Pornire foarte rapidă a programului, cât şi o căutare super rapidă prin cântece sau Biblie
  • Versiunea de bază include Biblia Cornilescu, KJV şi ASV. Se pot instala şi alte versiuni. Proiecţia verset-cu-verset sau a unui întreg pasaj deodată.
  • Afişaj pe două ecrane – un ecran de previzualizare, doar pentru operator, unde se pot căuta şi pregăti materialele de afişat, şi un afişaj LIVE.
  • Posibilitatea de afişare a anunţurilor şi notificărilor pe lângă materialul deja afişat – foarte util pentru afişarea diverselor notificări “Persoana cutare să se prezinte în parcare”, “Închideţi telefoanele mobile”, etc., cu priorităţi şi bannere personalizabile.
  • Posibilitatea de realizare şi salvare a “programelor” (liderii de laudă şi închinare îşi pot alege şi salva ordinea cântecelor şi a versetelor, pentru întregul program).

Programul suportă Windows 2000, XP, Vista şi Windows 7. Porneşte instant şi funcţionează excelent pe calculatoare foarte slabe. Preţul este doar de 33 EUR, şi poate fi achitat prin PayPal sau cu card de debit sau credit. Dacă nu aveţi posibilitatea, contactaţi-mă şi put aranja livrarea cu prietenul meu şi prin alte modalităţi, direct din România.

Folosim acest program în biserica noastră de mai bine de jumătate de an şi suntem extrem de mulţumiţi. Chiar am sugerat anumite îmbunătăţiri şi dezvoltatorii au fost foarte rapizi în a le implementa. Pe site se poate descărca o versiune complet funcţională timp de 30 de zile. Vă recomand să o încercaţi.