Un album de închinare de care nu ma mai satur: Level Ground, de Brian Doerksen. Nu duce lipsă de versuri de închinare, de adorare, de dedicare. Conform autorului, nu este doar o colecţie de cântece noi de închinare. Acest proiect a început de la o idee simplă… o imagine a harului.

1. Pune muzicienii şi cântăreţii în mijlocul audienţei, nu pe scenă.
2. Îmbrăţişează intimitatea şi simplitatea unei adunări mici.
3. Rezervă scena ca un loc separat pentru ca oamenii să îşi împărtăşească experienţele de har.

Mai jos un scurt video de prezentare şi experienţele celor ce au participat la înregistrarea live a albumului.

Mai departe, Brian spune: “Isaia 40 este unul dintre cele mai cunoscute pasaje ale Bibliei — totuşi realitatea harului şi această ‘nivelare’ despre care vorbeşte pasajul, continuă să ne scape majorităţii dintre noi, în cultura noastră axată pe competiţie. Ne place să înălţăm ‘vedete’ şi să punem la colţ ‘păcătoşii’. Inima de tată a lui Dumnezeu tânjeşte să ne îmbrăţişeze pe toţi şi să ne pună pe ‘acelaşi nivel‘”

“Orice vale să fie înălţată, orice munte şi orice deal să fie plecate, coastele să se prefacă în cîmpii, şi strîmtorile în vîlcele! Atunci se va descoperi slava Domnului, şi în clipa aceea orice făptură o va vedea; căci gura Domnului a vorbit” – Isaia 40:4, 5.

Dumnezeu a găsit o cale pentru a face să se întâmple acest lucru! “Calea lui Isus” (The Jesus Way). Dintre toate religiile şi filosofiile de pe pământ, El este “Singurul Dumnezeu al Harului!”. Prin El putem cu toţii să experimentăm harul care transformă.

Trebuie să recunosc că vreo 2-3 săptămâni nu am putut să ascult altceva. Probabil în curând veţi găsi pe blog câteva traduceri de pe acest album. Până una alta, puteţi asculta câteva melodii de pe el la site-ul lui Brian Doerksen, şi îl puteţi cumpăra de la CLC România. Ce părere aveţi?